Dit personlige smykke - Feel Free to be you

Følg gerne Nygaard

Tilmeld nyhedsbrev Blog Kontakt

Dén her besked slog mig helt ud


Humøret var godt, der var dejlig varm kaffe i min kop, god musik i radioen og brændeovnen knitrede lystigt.

Jeg var ved at lave et nyt blogindlæg på min hjemmeside.

Det var næsten færdigt og jeg skulle bare lige teste om de billeder jeg havde lagt ind nu også lå pænt, at der ikke var stavefejl og andre uperfektheder (man er vel ikke perfektionist for ingenting, vel?).

Jeg scrollede ned over nogle af mine tidligere blogindlæg og pludselig opdagede jeg en kommentar på et af dem, som jeg ikke tidligere havde læst.

Jeg indrømmer gerne at i hvert fald titlen på det blogindlæg som ‘damen’ havde kommenteret kan være ret provokerende, det hedder nemlig ‘Jeg er en fucked-up mor’ (du får lige et link til det nederst i dette indlæg). Ud over det, så er det en laaang liste over nogle af mine politisk ukorrekte handlinger som mor.

Blandt andet så skriver jeg at jeg hader at bage og lave mad og at vi spiser HVID pasta – ikke fuldkornspasta. Listen er et oprør mod alle de ‘mor-regler’ der generelt findes.

Alle de store og små forventninger der ligger til at være mor på den HELT rigtige måde. De forventninger der betyder at det nærmest bliver en uoverskuelig opgave for os at have børn i stedet for en stor kilde til glæde og taknemmelighed.

Listen var ment som en håndsrækning til alle de skønne mødre derude, som går rundt med konstant dårlig samvittighed og skyldfølelse over at være forkerte som mor.

Mit budskab er: du er ikke alene og det er helt okay ikke at overholde alle de ‘regler’ hele tiden.

Derfor slog hendes kommentar mig fuldstændig ud.

Armring

Faktisk, så ved jeg slet ikke om det er en ‘hun’ der har skrevet kommentaren, for den var lavet anonymt. Jeg går bare ud fra at mænd ikke bliver så oprørte over et blogindlæg om mine ‘ulyksaligheder’ som mor at de gider at kommentere på det.

Uanset hvad, så var kommentaren:

”Hvis du havde boet i Jammerbugt kommune, så havde du fået en indberetning for de udtalelser dér’

SLAM!

Det føltes nærmest som om mit hjerte gik i stå og min mave snørede sig sammen til en lille bitte klump.

Jeg blev så ked af det og faktisk også helt bange.

Alle mulige panik tanker fløj rundt i hovedet på mig og jeg forestillede mig at kommunen stod udenfor min dør inden for få sekunder med anklagen om at jeg er en rigtig dårlig mor.

……………………….

min aller aller største skræk, mit værste mareridt, min ubetinget største skam er……..

at være en dårlig mor………

HELDIGVIS, så ved jeg jo godt at jeg faktisk er en rigtig god mor.

Mine børn er harmoniske og velfungerende på alle områder og min mand og jeg har givet dem en tryg opvækst, med stabile rammer.

Så da jeg lige havde sundet mig lidt rettede jeg mig op og sagde ‘pyt nu med det’.

……….ej okay, hvis jeg skal være helt ærlig, så sagde jeg ‘fuck nu det!’ Lige præcist de tre ord virker hver gang for mig. Det er ikke pænt, men det betyder at jeg kommer videre og slipper ‘lorten’.

Armring

Eftersom jeg stiller mig frem og har en mening, så må jeg nok være forberedt på at få den slags helt urimelige kommenterer en gang i mellem og det er okay.

Det er okay fordi jeg ved at RIGTIG mange mødre blev glade for mit indlæg. Det betød at de lige kunne sænke skuldrene lidt og tænke: pyha, jeg er ikke den eneste, der har det sådan.

For mig er det vigtigere end at der sidder nogle få ‘sure ribs’ rundt omkring, som får et kick ud af at skrive noget grimt om andre. Fred være med dem.

Jeg fortsætter med at smide mit budskab ud i verden og mit hjerte banker for de mødre, som godt tør være en del af det uperfekte selskab. De mødre som godt tør vise deres sårbarhed, grine lidt af sig selv og trøste sig med at de ikke er de eneste der sommetider har det svært.

Dé mødre er nemlig super seje og de er med til at opdrage de skønneste børn – og sår’n er det.

De kærligste og ærligste hilsner
Nina ♡

PS: Som lovet får du lige linket til mit ‘Jeg er en fucked-up mor’ blogindlæg her >>>>
Så kan du selv bedømme om jeg virkelig er helt ude i hampen eller ej.
PPS: Den sure kommentar har jeg slettet – jeg har ikke brug for den slags negativitet i mit liv 😉

Nina Nygaard

Del blogindlæget med dit netværk:

del på Facebook

Vi modtager føgende betalingsformer: Dankort, Paypal, Mastercard, VISA, ViaBill og Mobilepay.

Følg gerne Nygaard