Dit personlige smykke - Feel Free to be you

Følg gerne Nygaard

Tilmeld nyhedsbrev Blog Kontakt

Hvis ikke jeg gør det, så er der jo ingen der gør det


Det er altsammen min skyld og det hele er mit ansvar.

Hele familiens ve og vel afhænger af mig.

Det praktiske i hjemmet afhænger af mig.

Min virksomheds fremdrift afhænger af mig.

Jeg skal til enhver tid kunne stå på mål for det hele.

Det er mest min skyld hvis min mand og jeg går lidt skævt af hinanden. Det er mest min skyld at min datter er kræsen. Det er mest min skyld at min søns ene fortand er lidt skæv. Det er helt sikkert min skyld at den trøje min datter gerne vil have på ikke er blevet vasket.

Men det er helt okay, for jeg skal nok fikse det hele.

Jeg er god til at få styr på alting.

Jeg gør mig endnu mere umage med at være en god og forstående kone.
Jeg undersøger hvordan man bedst kan hjælpe kræsne børn og sætter tiltag i gang.
Jeg hjælper min søn med at huske, at han skal holde tanden i spænd, sådan som tandlægen har anbefalet.
Jeg skynder mig at få sat vaskemaskinen igang.

Den kan køre mens jeg får lavet mad og smurt madpakker, lige efter at jeg har bagt den kage som min datter skal have med i skole. Jeg skal også lige huske at få kigget på forældreintra og se om børnene har lektier for.

Nårh ja, så var der min datter, som havde brug for at fortælle om noget fnidder med et par veninder, Så ville hun gerne have hjælp til den månedsopgave, som hun skal aflevere om et par dage. Samtidig er min søn noget nervøs for den tandlæge tid han har i morgen, for hvad nu hvis kan skal have bøjle på?

Det er da underligt at jeg er så træt nu hvor børnene er lagt i seng – det var meningen at jeg skulle indhente lidt af det forsømte og besvare mails.

Jeg kunne vælge at græde snot i stænger over at jeg er programmeret til at påtage mig ALT for meget ansvar og være ALT for god til at ordne alting.

 

Jeg kunne vælge at gå helt i sort over at jeg har så meget brug for at kontrollere alting og sørge for at alting skal være perfekt.

…men DET skal fandeme blive løgn.

Jeg tager ansvar for mig og det der skal til for at jeg bliver glad glad igen, ovenpå, sådan som Thomas Helmig synger.

Mine børn og min mand bliver kvalt i alt min kontrol og ‘holden røven oppe’ på dem. Jeg trækker følehornene lidt ind og lader dem vokse med opgaven.

Jeg beder dem pænt om at servicere sig selv og hjælpe til.

Jeg øver mig i at slippe kontrollen og uddelegere opgaverne.

Jeg slipper tanken om at alting afhænger af mig.

Jeg slipper min overbevisning om at alting er min skyld og kun kan løses af mig.

Jeg slipper de gamle overbevisninger, alt det gamle vraggods.

Let it go >>>>>>

Når det ikke hele tiden er mig der ‘ér den’, så har jeg pludselig overskud til at være den nærværende og fjollede mor jeg gerne vil være. Så bliver jeg helt uden anstrengelser den kone min mand gerne vil have fordi jeg bare er mig selv og ikke lille frøken-fikser-alt.

Prøv at slippe kontrollen og over-ansvaret – du vil blive overrasket over resultatet.

Hvis jeg kan, så kan du også.

De kærligste hilsner
Nina

Nina Nygaard

Del blogindlæget med dit netværk:

del på Facebook

Vi modtager føgende betalingsformer: Dankort, Paypal, Mastercard, VISA, ViaBill og Mobilepay.

Følg gerne Nygaard