Dit personlige smykke - Feel Free to be you

Følg gerne Nygaard

Tilmeld nyhedsbrev Blog Kontakt

Overskudsmor – Fandeme nej!


Under ingen omstændigheder gider jeg at være overskudsmor på den der ‘jeg har lige bagt speltboller’ måde. For inden i hende er der absolut ikke sjovt at være.

Jeg siger ikke at du skal skilles, sige dit job op og flytte til Bali for at blive ÆGTE overskudsmor som rent faktisk har tid, overskud og masser af energi.

MEN det er en rigtig god ide at få øjnene op for hvad det faktisk er der gør dig glad. Kan du direkte adspurgt nævne bare 1 ting der gør dig glad helt ind i dit hjerte?

Mine børn gør mig glad helt ind i hjertet, svarer du måske og det er et dejligt og helt rigtigt svar – men det tæller ikke. Hvis du skulle gøre én eneste ting i dag kun for dig selv, som gjorde dig rigtig glad hvad skulle det så være?

Den kan godt være svær at svare på – det var det i hvert fald for mig.

I flere år sad jeg med følelsen af at have alt – mand, børn, familie, veninder, godt job, hus, have, bil, ferierejser osv. osv. osv. men alligevel var jeg bare aldrig glad. Faktisk var der total kaos indeni.

Jeg var ked af det, sur og træt og havde konstant dårlig samvittighed og skyldfølelse over ikke at være tilfreds og glad. Jeg skammede mig over at stå der med alt det rigtige og så bare være totalt utilfreds og faktisk bare føle at alt var forkert.

Jeg følte ikke at jeg nogensinde slog til. På jobbet gav jeg den gas for at leve op til mine egne og firmaets forventninger, men jeg var alt for meget uden for min komfortzone og det gjorde mig frustreret og stresset. Når jeg kom hjem ville jeg gerne være TOTALT overskudsmor for mine børn og lege med dem, snakke med dem om deres dag og være tilstede for dem. Samtidig ville jeg rigtig gerne have orden omkring mig og sørge for at der var ryddeligt i vores hjem. Når manden kom hjem ville jeg gerne være sød, åben, givende og lækker – for det har han jo fortjent. Så er der veninderne og resten af familien – bedsteforældrene – de skal også alle sammen være glade og jeg skal se dem og tale med dem og være noget for dem…………………

Pyyyyhhhhhaaaaaa…………....

Det var som om der er bare aldrig var tid og ro til at være mig, der var tonsvis af to-do-lister og jeg følte at hvis jeg ikke havde kontrol med alt og alle hele tiden, så ville det hele falde sammen. Jeg var virkelig frustreret over min mand fordi jeg ikke synes at han hjalp mig – hvorfor kunne han ikke se hvor dårligt jeg havde det?

Problemet var at alle de her forventninger og krav til hvad der var det rigtige var nogle der var inden i mig. Jeg var ved at gøre mig selv vanvittig med alle de forventninger til mig selv. Min mand, han var ikke i tvivl om at jeg havde det skidt – mange af mine frustrationer gik jo ud over ham, men han anede ikke hvordan han skulle hjælpe mig. Jeg vidste jo ikke selv hvad det egentlig var jeg ville have.

Jeg var nødt til at få hjælp.

Jeg har efterhånden været gennem en lang personlig udvikling, med coaches, mentorforløb osv. osv. og det har virkelig taget tid for mig at få det bedre. Der er bestemt stadig dage hvor jeg ikke har overskud og hvor jeg føler at jeg er helt tilbage i den gamle suppedas, men jeg kommer meget hurtigere videre. Jeg kan selv vende de negative følelser til positive.

Det er for alvor de positive bekræftelser og mantraer der har hjulpet mig til de resultater jeg har i dag. Jeg er langt fra perfekt, selvom jeg er den vildeste perfektionist. Jeg ved at jeg aldrig bliver helt færdig med at arbejde med mig selv, men det vigtigste er at jeg er på vej og hele tiden får det bedre.

Jeg har virkelig mange gange gentaget for mig selv: jeg er en god mor, jeg er en god mor, jeg er en god mor – og jeg gør det stadig. For det at mine børn har det godt og trives er det vigtigste overhovedet for mig – intet andet kan slå mig så meget ud af kurs, som at de har det skidt.

Uanset om du vil det eller ej, så starter alt udvikling hos dig selv – du har magten i dit liv!

Del blogindlæget med dit netværk:

del på Facebook

Vi modtager føgende betalingsformer: Dankort, Paypal, Mastercard, VISA, ViaBill og Mobilepay.

Følg gerne Nygaard