Dit personlige smykke - Feel Free to be you

Følg gerne Nygaard

Tilmeld nyhedsbrev Blog Kontakt

Overskudsmor? Nej tak, det gider jeg ikke at være


Under ingen omstændigheder gider jeg at være overskudsmor på den der ‘jeg har lige bagt speltboller’ måde. For inden i hende er der absolut ikke sjovt at være.

I flere år sad jeg med følelsen af at have alt – mand, børn, familie, veninder, godt job, hus, have, bil, kat, ferierejser, men alligevel var jeg bare aldrig glad.

Faktisk var der total kaos indeni.

Jeg var ked af det, sur og træt og havde konstant dårlig samvittighed og skyldfølelse over ikke at være tilfreds og glad.

Jeg skammede mig over at stå der med alt det rigtige, som jeg jo havde ønsket mig og så bare være utilfreds.

Jeg følte ikke at jeg nogensinde slog til.

På jobbet gav jeg den gas for at leve op til mine egne og firmaets forventninger, men jeg var alt for meget uden for min komfortzone og det gjorde mig frustreret og stresset.

Når jeg kom hjem ville jeg gerne være TOTALT overskudsmor for mine børn og lege med dem, snakke med dem om deres dag og være tilstede for dem. Samtidig ville jeg rigtig gerne have orden omkring mig og sørge for at der var ryddeligt i vores hjem.

Når manden kom hjem ville jeg gerne være sød, åben, givende og lækker – for det har han jo fortjent. Så er der veninderne og resten af familien – bedsteforældrene – de skal også alle sammen være glade og jeg skal se dem og tale med dem og være noget for dem…………………

Pyyyyhhhhhaaaaaa…………….

Det var som om der er bare aldrig var tid og ro til at være mig, der var tonsvis af to-do-lister og jeg følte at hvis jeg ikke havde kontrol med alt og alle hele tiden, så ville det hele falde sammen.

Jeg var virkelig frustreret over min mand fordi jeg ikke synes at han hjalp mig – hvorfor kunne han ikke se hvor dårligt jeg havde det?

Problemet var at alle de her forventninger og krav til hvad der var det rigtige var nogle der var inden i mig. Jeg var ved at gøre mig selv vanvittig med alle de forventninger til mig selv.

Min mand var slet ikke i tvivl om at jeg havde det skidt – mange af mine frustrationer gik jo ud over ham, men han anede ikke hvordan han skulle hjælpe mig.

Jeg vidste jo ikke selv hvad det egentlig var jeg ville have.

Jeg var nødt til at få hjælp.

Det er ikke altid let at få den helt rigtige hjælp fordi det er så forskelligt hvad der virker alt efter hvem man er. Jeg har været igennem en psykolog og et par coaches, som tilbød lidt mere alternative behandlingsformer.

Heldigvis fik jeg mulighed for at deltage på et mentor forløb hos Line, som har Skønne Børn. Hendes mentorforløb har virkelig været med til at flytte mig videre.

Efterfølgende har jeg været på to mentorforløb hos Maiken, som har Unstuck – faktisk har jeg netop afsluttet mit andet forløb hos hende.

De to kvinder har selv stået lige præcist der hvor jeg gjorde og de har selv gået vejen og fundet metoden til at hjælpe andre med at gå den vej der er deres.

Jeg var aldrig kommet dertil hvor jeg er i dag hvis ikke det var for de to fantastiske kvinder.

Det har virkelig taget tid for mig at få det bedre og der er bestemt stadig dage hvor jeg ikke har overskud. Dage hvor jeg føler at jeg er helt tilbage i den gamle suppedas, men nu kommer jeg meget hurtigere videre.

Jeg kan selv vende de negative følelser til positive.

Gennem det hele er det især de positive bekræftelser og mantraer der har hjulpet mig.

De har hjulpet mig mens jeg var i forløb men især EFTER hvert forløb. Når forløbet er slut starter hverdagen og så gælder det virkelig om at holde snuden i sporet.

Det tager tid at skabe nye vaner og der er dage hvor det er umuligt at holde fast i alt det nye, men de positive bekræftelser kan altid få mig tilbage på rette spor.

Jeg er langt fra perfekt, selvom jeg er den vildeste perfektionist.

Jeg ved at jeg aldrig bliver helt færdig med at arbejde med mig selv, men det vigtigste er at jeg er på vej og hele tiden får det bedre.

Mine positive bekræftelser ændrer sig løbende, men de er en fantastisk hjælp for mig.

Uanset om du vil det eller ej, så starter alt udvikling hos dig selv – du har muligheden for at ændre det der ikke fungerer for dig. 

Jeg siger ikke at  du skal skilles, sige dit job op og flytte til Bali for at blive ÆGTE overskudsmor som rent faktisk har tid, overskud og masser af energi. Men hvis du har den samme følelse af tristhed og magtesløshed som jeg havde, så er det på tide at ændre noget.

Hvis du allerede i dag vil starte rejsen mod et liv uden den der dyne af tristhed og dårlig samvittighed, så start med at anerkende dig selv for alt det du gør hver eneste dag.

Mind dig selv om at du er elsket af din familie og at du gør det så godt du kan.

I verden er du bare nogen…..men for nogen er du hele verden.

Pas godt på dig og vær sød mod dig.

De kærligste hilsner
Nina

Nygaard Smykker

Del blogindlæget med dit netværk:

del på Facebook

Vi modtager føgende betalingsformer: Dankort, Paypal, Mastercard, VISA, ViaBill og Mobilepay.

Følg gerne Nygaard