Dit personlige smykke - Feel Free to be you

Følg gerne Nygaard

Tilmeld nyhedsbrev Blog Kontakt

Skæld ud virker hver gang!


Hvis det altså var fordi du ville give dig selv dårlig samvittighed………..

Jeg ved det alt for godt – mine børn bliver så kede af det når jeg skælder ud.

Det gør SÅ ondt at se deres ansigtsudtryk og jeg får med det samme dårlig samvittighed. Det slår aldrig fejl.

Faktisk bliver min datter Anne ked af det hvis jeg får sagt noget lidt for hårdt eller lidt for hurtigt – hun opfatter det med det samme som skæld ud. Hun har flere gange sagt til mig: ”Kan du ikke bare sige det på en normal måde”.

Der er ikke noget jeg hellere vil – sige det på en normal måde og altid være i balance så jeg ikke skælder ud eller kommanderer rundt med mine børn…………………det er bare ikke altid det lykkedes for mig.

Til gengæld begynder jeg så med det samme at skælde mig selv ud – i bund og grund er det jo det dårlig samvittighed er: du skælder sig selv ud over noget du har gjort forkert, noget du ikke nåede eller noget du ikke fik sagt.

Gør den dårlige samvittighed alting bedre?

Nej tværtimod……..

Dårlig samvittighed:

  • gør dig ked af det
  • får dig til at sige ja når du mener nej
  • giver dig ondt i maven
  • forhindrer dig i at tænke konstruktivt
  • stresser dig
  • får dig til at miste overblikket

Hvorfor gider du så overhovedet at have dårlig samvittighed?

Jamen den kommer bare helt af sig selv………..

Det gør den, men du behøver ikke at finde dig i den – du bestemmer selv hvilke tanker der skal være inde i dit hoved. Når den dårlige samvittighed dukker op, så kan du bare sige: Hej med dig dårlige samvittighed – jeg har ikke brug for dig lige nu – bare forsvind!

Lettere sagt end gjort, det ved jeg godt.

MEN den dårlige samvittighed hænger sammen med vores ønske om at alt skal være perfekt og når vi ikke kan gøre alt perfekt, så dukker den op.

Derfor kan det hjælpe dig at du hele tiden minder dig selv om at du bare er et menneske – og det perfekte menneske findes ganske enkelt IKKE.

You were born to be real – not to be perfect.

Så drop tanken om at alt skal være perfekt og bær over med dig selv når du fejler – lad være med at skælde ud på dig selv og tal pænt til dig selv. Du er nemlig fantastisk præcist som du er – med hud og hår og alle uperfektheder.

PS: Jeg bruger selv denne bekræftelse for at sige farvel til dårlig samvittighed over at have skældt ud: Jeg er en god mor.

PPS: Jeg bruger også bekræftelsen når jeg IKKE har skældt ud – for den hjælper mig til at tro på at jeg ER en god mor og når jeg tror på jeg er det, så ER jeg det også.

Del blogindlæget med dit netværk:

del på Facebook

Vi modtager føgende betalingsformer: Dankort, Paypal, Mastercard, VISA, ViaBill og Mobilepay.

Følg gerne Nygaard